Logo Another Kind of Blue

– For English, click HERE

Vanaf september 2017 zijn er nieuwe dansers betrokken bij Another Kind of Blue. Voor het ontwikkelen en maken van de nieuwe choreografie ”Game Engine” zijn er zes dansers actief. Allemaal, op één na (Antonino Milazzo), zijn het nieuwe dansers waarmee David Middendorp samenwerkt.

demi01Demi-Carlin Aarts 

Nederland, 6 november 1993

”Het gaat erom hoe je de technologie vertaalt in je lichaam.”

 

 


 

Jeroen vaJeroenn Acker

België, 4 juli 1987

”Het werken met veel technologie is een uitdaging. Verschillende vormen, licht en projecties… er is veel input! Het dansen in en rondom technologie maakt je bewust van jezelf als danser. Na het dansen zie je jezelf terug op het projectiescherm in plaats van in een spiegel. Soms zie ik mezelf op het scherm en denk ik: ‘’Oh, doe ik dit echt zo?!’’. Je kan er veel van leren, dat is interessant.”

 

Corinne

Corinne Cilia

Italië, 29 juni 1994

”Met Another Kind of Blue heb ik voor het eerst in het buitenland een optreden gedaan. Dat was in Thailand. Een geweldige ervaring met een heel enthousiast publiek.”

 


 

KlevisKlevis Elmazaj

Albanie, 25 november 1993

”Eén van de toffe dingen aan het werken voor David Middendorp is dat we verschillende ervaringen op kunnen doen. Wij treden op in verschillende landen, wij dansen in verschillende choreografieën en onze groep bestaat uit dansers van verschillende achtergronden. Als wij tijdens een repetitie allemaal moeten improviseren, bedenkt elke dansers iets heel anders. Dat maakt het dansen erg interessant.”

Bekijk de video van Klevis tijdens de repetities van Airman.


 

faizaFaizah Grootens

Nederland, 12 december 1987

‘’Het combineren van dans en technologie is een compleet nieuwe ervaring voor mij. Ik leer er veel van. Wat ik het mooie vind aan de combinatie van dans en technologie is dat er altijd ruimte is om te verbeteren en te leren. Het veranderd altijd en verandering is de enige constante factor in het leven.’’

 

 


 

nino01Antonino Milazzo

Italie, 17 mei 1987

”Ik werk nu al een paar jaar met dans en technologie. Ondanks dat ik sommige choreografieën al meer dan 100 keer heb gedanst, blijft het mij verrassen hoeveel concentratie er nodig is voor deze kunstvorm. Het is echt precisie werk: het houdt je lichaam en geest scherp!”

Antonino vertelt in deze video over zijn fascinatie voor dans en technologie.

Share