Logo Another Kind of Blue

DansersEnglish Version
Blue Technology


 

 Violet Broersma

Geboren: 27 januari 1993, Apeldoorn, Nederland
Studie: Koninklijk Conservatorium Den Haag, Nederland

violet

Violet’s carrière:
Violet was 12 jaar toen zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium startte. Nu is ze 22 jaar en aan het begin van haar carrière. Als stagiaire heeft ze gedanst bij Introdans en Nederlands Dans Theater 2. Na het succesvol afronden van haar Bachelor werkt Violet als freelance danseres. Ondertussen heeft ze ook eigen werk gecreëerd en is ze onderdeel geweest van professionele producties van onder meer De Dutch Don’t Dance Division en Sagi Gross Dance Company.
De fijne samenwerking tussen Violet en David Middendorp begon toen Middendorp haar artistiek mentor was tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium. Sinds die tijd hebben zij nooit contact verloren en nu is ze erg gelukkig dat ze de kans krijgt samen te werken met Middendorp als choreograaf in zijn avontuurlijke en technologisch-opwindende voorstelling.

Droom:
Violet’s droom is om te blijven dansen, en als daarbij hoort dat zij de wereld over zal moeten reizen, vindt zij dat geen probleem. Ze hoopt dat ze altijd evenveel zal blijven genieten van optreden zoals zij nu doet. Violet is nieuwsgierig en dit motiveert haar om te blijven leren en nieuwe dingen uit te proberen.

‘’Het is een geweldige ervaring om deel te zijn van deze groep van veelzijdige dansers! Sommige zijn meer ervaren dan anderen waardoor wij veel van elkaar leren. Het creatie proces was leuk en uitdagend, en ik heb enorm genoten van alle repetities. Dat is de periode waarin ideeën werkelijkheid beginnen te worden, en waar je de vrijheid hebt om te creëren, te lachen, te leren en te onderzoeken. Ik ben gefascineerd door de combinatie en mogelijkheden van de mix tussen live dans en technologie. Het vergt een andere manier van werken en denken''

 

Madeline Harms

Geboren: 23 augustus 1991, Mount Gambier, Australië
Studie: Maryke Dance Academy, Mount Gambier, Australië; Victorian College of the Arts Secondary School, Melbourne, Australië (afgestudeerd in 2009); Codarts Hogeschool Voor de Kunsten, Rotterdam, Nederland (afgestudeerd in 2012).

Madeline

Madeline’s carrière:
Met dank aan de fijne ondersteuning van de Pierino Ambrosoli Foundation startte Madeline haar Europese avontuur in 2010. In haar laatste jaar bij Codarts heeft zij voor het eerst mogen proeven van een professionele danservaring tijdens haar stage bij De Stilte Dansgezelschap.
Kort na haar afstuderen sloot Madeline zich aan bij de het jeugddansgezelschap Dantzaz Konpainia (Spanje) onder leiding van Adriana Pous. Hier werkte zij o.a. samen met choreografen Itzik Galili en Jacek Pryzybylowicz voor voorstelling ‘Kamelioia’ in mei 2013. Ook werkte zij samen met choreografen Jacopo Godani en Jone San Martin (Forsythe Company) voor het installatie project ‘Dantzazegia’. Sinds Madeline weer terugkeerde naar Nederland werkt zij als freelance danseres voor verschillende choreografen en projecten, zoals Svetlin Velchev/CIRCLE Rotterdam, Dance In Art, De Kiss Moves, Rianne Slenema, Korzo Productions, Generale Oost en Introdans.

Interesse
Madeline heeft een grote belangstelling voor reizen en schrijven, en ze vindt het heerlijk om elke kans te grijpen als er iets te verkennen en/of ontdekken valt. Door haar ervaringen in het buitenland hoopt ze op een dag een bijdrage te kunnen leveren aan de Australische kunstensector door culturele uitwisselingen, het samenwerken met gemeenschappen voor het initiëren van kunstfestivals, tours en andere creatieve samenwerkingsmogelijkheden.

‘’Horen bij het team van Another Kind of Blue is een absoluut feest! Het heeft mij de mogelijkheid gegeven tot het ontdekken van een nieuwe en fascinerende manier om met dans om te gaan. Net als technologie zich alsmaar blijft ontwikkelen en ons blijft verbazen, ben ik erg nieuwsgierig naar de verrassingen die de mix tussen techniek en bewegingen ons zal gaan brengen in de toekomst!’’

 

Christopher Havner

Geboren: 14 augustus 1986, Houston, Texas, USA
Studie: The Ohio State University, USA (afgestudeerd in 2008); Codarts Hogeschool Voor de Kunsten, Rotterdam, Nederland (afgestudeerd in 2009).

chris

Christopher’s carrière:
Christopher begon zijn professionele carrière als stagiair bij Dansgroep Amsterdam en kort na zijn afstuderen sloot hij zich aan bij De Stilte Dansgezelschap. Sindsdien heeft hij samengewerkt met meerdere gezelschappen binnen Europa, zoals Project Sally (NL), De Dansers (NL), Theater Osnabrüek (DE), Theater Basel (CH) en Konzert Theatre Bern (CH). ‘Blue Technology’ is zijn eerste productie met David Middendorp.

 

 

 


 

Antonino Milazzo

Geboren: 17 mei 1987, Sicilië, Italië)
Studie: Codarts Hogeschool Voor De Kunsten, Rotterdam, Nederland (afgestudeerd in 2010).

nino

Antonino’s carrière:
Antonino’s professionele debuut was tijdens zijn stage bij het dansgezelschap Noord Nederlandse Dans, en na zijn afstuderen sloot hij zich aan bij De Stilte Dansgezelschap. Sinds 2012 heeft hij samengewerkt met verschillende Nederlandse choreografen en gezelschappen, zoals Isabelle Beernaert, Project Sally, Lonneke van Leth, Joost Vrouenraets en David Middendorp.
De samenwerking tussen Antonino en Middendorp gaat al drie jaar terug en hun band is sterk. Dit heeft ertoe geleid dat hij niet alleen danser is bij Middendorp’s productie, maar ook zijn repetitie- en choreografisch assistent.

 

‘’Deel uitmaken van de voorstelling Blue Technology is alsof je volledig ondergedompeld wordt in David Middendorp’s choreografische carrière: een avondvullende show met alles erop en eraan, van drones en projecties tot dubbele projecties en camera’s. En nu… ben ik heel erg benieuwd naar wat nog komen gaat!’’

 

Johanna Nielandt

Geboren: 24 juli 1989, Ekeren, België
Studie: Dansstudio Arabesque, Antwerpen, België; De Kunsthumaniora Antwerpen, België (afgestudeerd in 2007); Codarts Hogeschool Voor De Kunsten, Rotterdam, Nederland (afgestudeerd in 2011).

johanna

Johanna’s carrière:
Johanna heeft haar laatste jaar bij Codarts doorgebracht in Stockholm voor haar stage bij Cullberg Balletten waar zij heeft samengewerkt met verschillende gerenommeerde choreografen als Alexander Ekman, Crystal Pite, Benoit Lachambre en Tilman O’Donnell. Sinds ze terug is in Nederland werkt ze als freelance danseres en heeft ze samengewerkt met Svetlin Velchev en ook met David Middendorp. Met Middendorp heeft ze al een geschiedenis die verder terug gaat dan de productie ‘Blue Technology’. Op meerdere festivals en evenementen heeft zij Middendorp’s choreografieën getoond, zowel in Nederland als daar buiten.

Passie
Johanna is momenteel weer aan het studeren om haar Bachelor Dans Educatie aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze heeft een passie voor lesgeven. Via deze weg kan zij de kennis de zij de afgelopen jaren heeft opgedaan overbrengen aan de volgende generatie dansers. Ze is al actief als gastdocent bij Base23 (Stockholm), Evites and CIRCLE Dance (Rotterdam).

‘’Werken met David Middendorp aan ‘Blue Technology’ is een verrijkende ervaring. Meestal wordt technologie in dans gebruikt als puur de achtergrond. Maar David Middendorp zorgt ervoor dat er een interactie en samenwerking ontstaat tussen technologie en dansers. Voor mij als danseres is dit zeer uitdagend, maar daarnaast biedt het mij ook de mogelijkheid om verder te ontwikkelen dan mijn danstechniek alleen. Ik geniet enorm van onze reis langs al de nieuwe mogelijkheden van technologie in dans, en ik hoop dat deze reis nog lang voort zal duren, vol met nieuwe ervaringen en ontdekkingen.’’

 

Loris Casalino

Geboren: 24 oktober 1991, Pescara, Italië
Studie: ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem, Nederland

Loris

Loris’ carrière:
Loris was tijdens de tour van Blue Technology in 2015 nog stagiair. Dit jaar is hij afgestudeerd, en nu is hij volwaardig danser bij Blue Technology.

Reizen
Naast dansen heeft Loris een nieuwsgierigheid naar de manier waarop dingen werken en zijn geconstrueerd. Hij geniet ervan om te leren hoe je objecten kan bouwen en repareren met zijn eigen handen. Op een dag hoopt hij zijn tijd en geld zo goed geïnvesteerd te hebben dat hij de kans creëert om de wereld over te reizen met als doel om zoveel mogelijk nieuwe ervaringen te verzamelen en te blijven experimenteren.

‘’Ondanks het feit dat dit mijn eerste professionele werkervaring is in de danswereld voel ik mij erg fijn en op mijn gemak binnen David’s crew. Ik heb veel geleerd over het creatieve proces dat voorafgaat aan een voorstelling en ook heb ik gezien hoe belangrijk het is om samen te werken als een groep. Mijn kennis over zowel de mogelijkheden van mijn lichaam als manieren van werken zijn aanzienlijk vergroot. En bovenal, de choreografieën die wij gemaakt hebben vallen mij zeer goed in de smaak!’’

 

Sara Ceredi

Geboren: 4 juni 1992, Omegna, Italië
Studie: ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem, Nederland

sara

Sara’s carrière:
Sara is dit jaar afgestudeerd. In 2015 was zij stagiaire bij Another Kind of Blue, wat zij heeft ervaren als haar debuut als professioneel danseres. Nu is zij volwaardig danseres bij Blue Technology.

Droom
In de toekomst wil Sara graag haar kennis over dans en theater combineren en inzetten voor sociale doeleinden. Ook wil ze haar lichamelijke mogelijkheden blijven uitdagen, ontwikkelen en ontdekken om zowel haar gevoelens van binnenuit uit de drukken, als haar gevoelens over de invloeden van buitenaf.

 

‘’Om bij de ‘Blue crew’ te horen is voor mij een geweldige manier om te leren hoe het is om samen te werken met andere mensen. Dit is, als stagiaire, één van mijn eerste ervaringen in de danswereld en ik voel me zeer gelukkig en vereerd deze ervaring hier te mogen opdoen. Hier krijg ik de ruimte om mijn gevoelens en mijn lichamelijke mogelijkheden te ontdekken samen met de rest van de groep. Samen groeien we, worden wij beter én hebben we PLEZIER!!’’

 

All

groep01 

Share