Logo Another Kind of Blue
Feb
27

Repetitieverslag Airman
Maandag 26 februari

Choreograaf David Middendorp, samen met dansers: Klevis, Nino en Ivan.

Airman. Dat is de naam van de nieuwe choreografie van David Middendorp. Deze choreografie wordt op DÍT moment ontwikkeld, gerepeteerd en dus werkelijkheid gemaakt. Na de nieuwe choreografie Game Engine is Airman de tweede nieuwe choreografie waaraan Middendorp aan het werk is ter voorbereiding op de avondvullende voorstelling Flirt with Reality die vanaf oktober 2018 door Nederland op tournee gaat.

Wie kent de choreografie Newton’s Duet nog? Dit was één van de choreografieën uit de voorstelling Blue Technology die in 2015 en 2016 speelde (fris je geheugen op met deze video:  https://youtu.be/fI20Mxd8vLc). Airman is de grote broer van Newton’s Duet. Waar in Newton’s Duet twee dansers op het podium aanwezig waren en beide een duet dansten met een eigen drone, zal er in Airman maar één danser op het podium aanwezig zijn. Eén danser en één dansers van, jawel, … drones! Niet één drone, maar meerdere drones. Dat beloofd wat te worden!

Maar voordat David Middendorp een zwerm drones in de buurt laat komen van de danser, wordt eerst de danschoreografie gerepeteerd zonder drones. Wel zo veilig.

Drie dansers repeteren mee, zodat de choreografie bij meerdere dansers in het lichaam zit en afwisselend uitgevoerd kan worden tijdens de tournee.

De dansers zitten laag bij de grond, hoofd naar beneden en de armen glijden languit over de grond. Rennend met hun vingers keren hun armen weer terug naast het lichaam. De dansers keren hun hoofd naar rechts en strekken hun rechterarm zo hoog mogelijk uit. Ook wordt er een ingewikkelde positie geoefend waarbij de dansers, leunend op één schouder, ondersteboven komen te staan.

Een stel doorzetters zijn het zeker. Kleine bewegingen, grote bewegingen, alles wordt zo vaak en zo goed mogelijk geoefend. Op naar een mooie choreografie!

Laag bij de grond, hoofd naar beneden en de armen glijden languit over de grond.''
Choreograaf David Middendorp kijkend  naar de dansers tijdens de repetitie.
Rennend met de vingers keren zijn armen weer terug naast het lichaam.
De dansers keren hun hoofd naar rechts en strekken hun rechterarm zo hoog mogelijk uit.
Repeteren...
Repeteren...

Ook wordt er een ingewikkelde positie geoefend waarbij de dansers, leunend op één schouder, ondersteboven komen te staan.

Share