Choreografie door David Middendorp - Archief

15 Minute Universe

Een choreografie over de relativiteit van tijd
Choreografie
David Middendorp
Animatie
David Middendorp
Dansers
Uri Eugenio, Guzman Rosado

Voor 15 Minute Universe vond choreograaf David Middendorp inspiratie in het fenomeen van ‘tijd’. Alles wat we doen, denken en maken is gerelateerd aan tijd, maar tegelijk is tijd ook het meest ontastbare dat er is. Wat is tijd precies en hoe moeten we het bevatten?

Om de persoon naast je te kunnen zien, is er licht nodig. Dat licht heeft maar een fractie van een seconde nodig om jouw oog te bereiken. Maar als we naar de sterren kijken, heeft dit licht een veel langere reis afgelegd. Een reis van miljoenen jaren in plaats van seconden. Het moment dat we ‘nu’ beleven ligt dus deels ook in het verleden. We zijn ons hier niet altijd van bewust, maar deze dualiteit is inherent aan tijd, en is altijd en overal aanwezig.

Met Here We Live And Now biedt het Korzo productiehuis een podium aan al het fantastische talent dat de stad Den Haag rijk is. Voor dit festival worden Haagse choreografen, dansers en andere danscreatievelingen uitgenodigd om nieuw werk te maken en om dit werk in een volledig programma te presenteren. Voor de editie van 2009 presenteerde Middendorp zijn werk 15 Minute Universe.

"Het zijn de zwarte leren handschoentjes bij de duetten die angst aanjagen. Alsof de ongepolijste mannelijkheid van twee van hen – afgezet tegen de kwikzilveren sacherpote van die ene vrouw – verzacht wordt, maar tegelijkertijd anoniem tot ontploffing kan komen."

Annette Embrechts, De Volkskrant
Bekijk de choreografie
15 Minute Universe
Video afspelen
Credits

Choreografie David Middendorp Productie Korzo Animatie David Middendorp Dansers Uri Eugenio, Guzman Rosado Muziek Astrid Haring (harpiste), Canto Ostinato – Simeon ten Holt Kostuums Dorine van IJsseldijk

Social share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Actuele voorstellingen

HandsON

Wave

15 Minute Universe

Choreografie door David Middendorp – Archief Een choreografie over de relativiteit van tijd Choreografie David Middendorp Animatie David Middendorp Dansers Uri Eugenio, Guzma

Date: