Choreografie door David Middendorp - Archief

Dreamsketch

Een choreografie waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar heen lopen
Choreografie
David Middendorp
Dansers
Hope Miller, François Chirpaz en Ezequiel Sanucci
Video-animatie
David Middendorp
Fotografie
Ida Zenna
Fotobewerking
David Middendorp
Licht­ontwerp
Piet Mensonides

Dreamsketch is een geniale en humoristische choreografie waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Met dansers en videobeelden tovert choreograaf David Middendorp een bijzondere droomwereld tevoorschijn waarin dansers en computeranimaties elkaar uitdagen.

Het resultaat is een fascinerend schaduwspel tussen silhouetten, waarin het menselijk lichaam en computertechnieken samenkomen in een surrealistische wereld. Op speelse wijze neemt Middendorp zijn publiek mee in het sluimergebied tussen realiteit en verbeelding. Onverwachte wendingen zorgen ervoor dat wat normaal gesproken alleen in dromen kan gebeuren, in Dreamsketch werkelijkheid lijkt te worden.

David Middendorp maakte Dreamsketch in opdracht van het Ballet Theater München, waarvoor hij van 2001 tot 2003 danste. Met zijn lichtvoetige en geestige choreografie oogstte hij enthousiaste reacties bij pers en publiek.

"Humor, atletische bewegingen in combinatie met computerknowhow."

Bekijk de choreografie
Dreamsketch
Video afspelen

"Lichtvoetig, geestig en visueel knap."

Credits

Choreografie David Middendorp Dansers Hope Miller, François Chirpaz en Ezequiel Sanucci Video-animatie David Middendorp  Fotografie Ida Zenna Fotobewerking David Middendorp Lichtontwerp Piet Mensonides

Dreamsketch

Date:

NL