Choreografie door David Middendorp

Flyland

Een hartverscheurend verhaal over twee dansers die hun wereld zien instorten nadat ze hun relatie beëindigen
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productie
Lisa Boere
Première
Korzo, Den Haag, 2014
Technisch Producent
Korzo
Dansers (door de jaren heen)
Violet Broersma, Teresa Royo en Antonino Milazzo
Drone-opnames
David Middendorp en Luchtzinnig
Animaties
David Middendorp
Marketing en publiciteit
Korzo
Kostuums
Ben Voorhaar – Karisma Costumes
Muziek
Cinematic Orchestra – To Build a Home, Genevieve Murphy – Sky Grounds, Queens of the Stone Age – This Lullaby

Hoe goed kennen we het landschap om ons heen? De ons zo bekende straten, bomen, fietspaden en gebouwen vormen een bekend beeld op ons netvlies. Maar wat gebeurt er wanneer wij de wereld van boven zien en als een vogel een vrije vlucht kunnen maken over de wereld onder ons?

In Flyland scheren twee dansers in een ogenschijnlijk vrije val langs de magische natuur van Waddeneiland Terschelling. Middendorp wekt het eiland daarmee opnieuw tot leven en laat zien hoe nietig de mens kan zijn in relatie tot de natuur. Hij maakte hiervoor met een zelfgebouwde drone luchtopnames van Terschelling en laat ons hiermee op unieke wijze het eiland beleven.

De wereld die de dansers betreden staat symbool voor een alternatieve versie van de realiteit. De vraag die Middendorp hiermee onderzoekt, is in hoeverre die alternatieve versie minder ‘echt’ is dan de wereld die wij kennen. In Flyland tast hij met behulp van een dromerigere videoprojectie de grenzen van de werkelijkheid af en brengt hij een emotionele fantasie tot leven.

Flyland
Credits

Premiere 2014 – Korzo, Den Haag Technisch producent Korzo Dansers (door de jaren heen) Violet Broersma, Teresa Royo en Antonino Milazzo Drone-opnames David Middendorp en Luchtzinnig Animatie David Middendorp Marketing en publiciteit Korzo  Kostuums Ben Voorhaar – Karisma Costumes Muziek Cinematic Orchestra – To Build a Home, Genevieve Murphy – Sky Grounds en Queens of the Stone Age – This Lullaby

Flyland

Choreografie door David Middendorp Een hartverscheurend verhaal over twee dansers die hun wereld zien instorten nadat ze hun relatie beëindigen Artistiek leider David Middendorp C

Date:

NL