Choreografie door David Middendorp

Frequentie & Frequentie2

In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productieleider
Lisa Boere
Productiestagiair
Robhin
Marketing & publiciteit
Priscilla Vaas en Jane Neirinckx
Dansers
Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings en Marijn Jansen (stagiaire)
Hoofd techniek
Marco van der Velde (StageMan)
Technisch producent & hardware- & software-supervisor
Stefan Bandalac (SBAE)
Front of house operations
Valentino Russo (Valentino Russo Art and Video)
Kostuums
Ben Voorhaar (Karisma Costumes)
Muziek
Frequentie
Konstandinos Boudounis – Toccata
Konstantinos Boudounis (String Demons) – Toccata in C minor for solo cello (J.S. Bach)
Dimitrios Doulias – Recording Sound Engineering

Frequentie²
Bart Lybeert (muziekproducent) – A Function of Two
Design & Uitvoering Zandslinger
Pink Steenvoorden (Einstein Design)
Ontwerp Chladni-patronen
Bas van der Linden (Sioux Technologies)
Met dank aan
Saskia Hoeven (student TU Delft) en Tijmen Jansen (student TU Delft)

Frequentie & Frequentie² vormen samen een dansant tweeluik waarin het belang van ritme en golflengte voor de mens wordt onderzocht. Het gaat over de wisselwerking tussen de mens en natuur, de voortdurende dans van geven en nemen, van vernietigen en herstellen.

De zoektocht naar die eeuwige balans wordt in beide stukken uitgebeeld door patronen. De danstaal evolueert daarbij van zich steeds herhalende, alledaagse bewegingen tot een vervreemdend geheel van verwrongen, grillige en vervormde bewegingen. Het tijdelijke antwoord van de mens op de onverstoorbare vormdwang van de natuur, dat gespiegeld wordt in technologie en wetenschap. Frequentie & Frequentie² gaan over de plaats van de mens in de natuur en vormen daarmee misschien wel het hart van Wave.

Frequentie is een solo voor een danser en een zandloper die als een grote slinger ritmisch zand uitstrooit over het toneel. Hierdoor ontstaan organische zandpatronen die het gebied markeren waarbinnen de danser zich kan voortbewegen. Frequentie² gaat over twee dansers die de confrontatie aangaan met Chladni-patronen. Dat zijn natuurkundige patronen die door geluidsgolven van verschillende, oplopende frequenties op de dansvloer of een doek worden voortgebracht. De zandpatronen in dit tweeluik staan symbool voor de golvende symbiose tussen mens en natuurkunde.

Chladni-patronen
Wave - Patterns
Credits

Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp in samenwerking met de dansers Zakelijk leider Hans Brouwer Productieleider Lisa Boere Productiestagiaire Robhin Marketing & Publiciteit Priscilla Vaas en Jane Neirinckx Dansers Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings en Marijn Jansen (stagiaire) Hoofd techniek Marco van der Velde (StageMan) Technisch producent & hardware- & software-supervisor Stefan Bandalac (SBAE) Front of house operations Valentino Russo (Valentino Russo Art and Video) Kostuums Ben Voorhaar (Karisma Costumes) Muziek [Frequentie] Konstandinos Boudounis – Toccata; Konstantinos Boudounis (String Demons) – Toccata in C minor for solo cello (J.S. Bach); Dimitrios Doulias – Recording Sound Engineering [Frequentie²] Bart Lybeert (muziekproducent) – A Function of Two Design & Uitvoering Zandslinger Pink Steenvoorden (Einstein Design) Ontwerp Chladni-patronen Bas van der Linden (Sioux Technologies) Met dank aan Saskia Hoeven (student TU Delft) en Tijmen Jansen (student TU Delft) 

Frequentie & Frequentie2

Choreografie door David Middendorp In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur Artistiek leider D

Date:

NL