Choreografie door David Middendorp

Frequentie & Frequentie2

Een dansant tweeluik waarin het belang van ritme en golflengte voor de mens wordt onderzocht
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productie
Lisa Boere
Decorontwerp
Pink Steenvoorden en Marco van der Velde

Frequentie & Frequentie² vormen samen een dansant tweeluik waarin het belang van ritme en golflengte voor de mens wordt onderzocht. Het gaat over de wisselwerking tussen de mens en natuur, de voortdurende dans van geven en nemen, van vernietigen en herstellen.

De zoektocht naar die eeuwige balans wordt in beide stukken uitgebeeld door patronen. De danstaal evolueert daarbij van zich steeds herhalende, alledaagse bewegingen tot een vervreemdend geheel van verwrongen, grillige en vervormde bewegingen. Het tijdelijke antwoord van de mens op de onverstoorbare vormdwang van de natuur, dat gespiegeld wordt in technologie en wetenschap. Frequentie & Frequentie² gaan over de plaats van de mens in de natuur en vormen daarmee misschien wel het hart van Wave.

Frequentie is een solo voor een danser en een zandloper die als een grote slinger ritmisch zand uitstrooit over het toneel. Hierdoor ontstaan organische zandpatronen die het gebied markeren waarbinnen de danser zich kan voortbewegen. Frequentie² gaat over twee dansers die de confrontatie aangaan met natuurkundige patronen die door geluidsgolven van verschillende, oplopende frequenties op de dansvloer of een doek worden voortgebracht. De zandpatronen in dit tweeluik staan symbool voor de golvende symbiose tussen mens en natuurkunde.

Wave - Patterns
Credits

Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp Zakelijk leider Hans Brouwer Productie Lisa Boere Decorontwerp Pink Steenvoorden en Marco van der Velde

Social share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Actuele voorstellingen

HandsON

Wave

Frequentie & Frequentie2

Choreografie door David Middendorp Een dansant tweeluik waarin het belang van ritme en golflengte voor de mens wordt onderzocht Artistiek leider David Middendorp Choreografie David

Date: