Choreografie door David Middendorp

Hands ON Stage

Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken.
Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productie
Lisa Boere
Marketing & Publiciteit
Priscilla Vaas en Jane Neirinckx
Dansers
Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles en Marijn Jansen (stagiaire)
Techniek
Marco van der Velde, Stefan Bandalac en Valentino Russo
Kostuums
Cindy Innemee
Muziek
Bob Dylan – Love Sick
Asaf Avidan – Bang Bang
Patrick Watson – The Great Escape
Visuals
David Middendorp en Mathijs Brussaard (Dutch Tilt Studios)

Voor Hands ON Stage is de unieke virtual-realityervaring HandsON bewerkt voor op het podium. Gefascineerd door de handgebaren van de wereldleiders van nu heeft choreograaf David Middendorp ‘handchoreografieën’ gemaakt die de basis vormen van deze nieuwe voorstelling.

In een wervelend samenspel van dansers en handen wordt een nieuwe surrealistische wereld gecreëerd die je verbeelding te boven gaat. Een magisch-komische wereld die volledig wordt vormgegeven door sculpturen van handen.

Hands ON Stage is in de eerste plaats een onderzoek naar lichaamstaal en borduurt daarbij voort op de voorstellingen Wereldleiders en HandsON. En meer dan in eerdere choreografieën gaat Middendorp in Hands ON Stage op zoek naar de onderliggende lagen van de mens en beschouwt daarbij het non-verbale als weerspiegeling van het onderbewuste. Wat zeggen deze bewegingen over onze gemoedstoestand? En hoe komt het dat we onze handen als het ware laten dansen door de lucht als we praten, maar dat we verstijven als iemand ons vraagt om een stukje te dansen?

"Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.”

Bekijk de Hands ON Stage-repetitie
Hands ON Stage
Video afspelen
Credits

Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp in samenwerking met de dansers Zakelijk leider Hans Brouwer Productie Lisa Boere Marketing & Publiciteit Priscilla Vaas en Jane Neirinckx Dansers Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles en Marijn Jansen (stagiaire) Techniek Marco van der Velde, Stefan Bandalac en Valentino Russo Kostuums Cindy Innemee Muziek Bob Dylan – Love Sick; Asaf Avidan – Bang Bang; Patrick Watson – The Great Escape Visuals David Middendorp en Mathijs Brussaard (Dutch Tilt Studios)

Blijf op de hoogte van nieuwe voorstellingen en meld je aan voor de nieuwsbrief

Hands ON Stage

Choreografie door David Middendorp Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen Artistiek leider D

Date:

NL