Choreografie door David Middendorp - Archief

Maanschaduw

Een grillig sprookje met dans en computeranimatie, op basis van de illustraties van Doortje Middendorp
Choreografie
David Middendorp
Dansers
Uri Eugenio, Guzman Rosado
Decor
David Middendorp
Illustraties
Doortje Middendorp
Animatie
David Middendorp
Productie
Frontaal Theaterbureau
Compositie
Jeffrey Bruinsma, met Anouk Cappuyns, Dianne Steenbrink, Jeffrey Bruinsma (viool), Brice Soniano (contrabas), Dion Nijland (contrabas)

Bij haar geboorte raakt een jonge prinses haar schaduw kwijt. Maar wat moet ze nu? Zonder schaduw is ze niet compleet, prinses of niet.

Alles wat haar hartje begeert krijgt ze, zelfs een eigen eiland vol met speelgoed, maar zonder schaduw blijft de jonge prinses zich incompleet voelen. Op een dag vindt ze in haar kamer een deurtje naar een andere wereld: het Rijk van de Schaduwen. Ze gaat naar binnen, op zoek naar haar eigen schaduw.

David Middendorp versmelt in zijn voorstellingen op een verbazende manier computerbeelden met live-dans. In Maanschaduw brengt hij de illustraties van Doortje Middendorp op het podium tot leven, aangestuurd door live-muziek van viool en contrabas.

"Vernuftige computeranimatie maakt van de witte achtermuur en ondergrond een protserige prinsessenkamer, de binnenkant van een superglijbaan, of een duistere wereld waar de schaduwen aan de macht zijn."

Credits

Choreografie, decor en animaties David Middendorp Compositie Jeffrey Bruinsma, met Anouk Cappuyns, Dianne Steenbrink, Jeffrey Bruinsma (viool), Brice Soniano (contrabas), Dion Nijland (contrabas) Productie Frontaal Theaterbureau

Bekijk de choreografie
Video afspelen

Maanschaduw

Choreografie door David Middendorp – Archief Maanschaduw Een grillig sprookje met dans en computeranimatie, op basis van de illustraties van Doortje Middendorp Choreografie D

Date:

NL