Choreografie door David Middendorp

The Great Escape

Handen liegen niet, als spiegel van ons onderbewustzijn vertellen ze áltijd een verhaal
Dansers
Aya Misaki en Richèl Wieles
Choreografie & Concept
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Animatie & Visualisatie
Another Kind of Blue en Mathijs Brussaard - Dutch Tilt Studios
Muziek
Patrick Watson - The Great Escape
Kostuums
Cinderella’s Specialties
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productie
Lisa Boere
Bekijk de choreografie
AKOB - The Great Escape

Ieder mens heeft zijn eigen authentieke choreografie van handbewegingen waarmee hij zijn emoties tot uitdrukking brengt. Drukke, groots herhalende bewegingen in een staat van enthousiasme of juist kleinere, meer ingetogen bewegingen bij ongemak of ernst. Handen vertellen een verhaal, ze geven mensen ruimte of houden mensen in hun greep.

Een gebalde vuist, nerveus gepeuter aan de nagel, handen kunnen feilloos de drang naar ontsnapping blootleggen. Of deze drang nu wordt ingegeven door een bankrekening, familielid of baan, veel mensen hebben het gevoel dat ze gevangen zitten. The Great Escape zet dit gevoel van opgesloten zitten centraal. De dansers laten zien hoe handen onze bevrijding kunnen bewerkstelligen of tegenwerken. Het eindresultaat is een dynamische en spannende reis van houtgreep naar vrijheid.

In The Great Escape staat het samenspel tussen danser en hand centraal en worden de dansers beïnvloed door de ‘handtaalbewegingen’ van de levensgrote geanimeerde handen op het podium. The Great Escape vormt een voortzetting van Another Kind of Blue’s eerdere productie HandsON, een unieke dansvoorstelling die mede vanwege de COVID-19-pandemie in virtual reality is uitgevoerd. Met behulp van het motion capture-systeem kunnen de handchoreografieën die Middendorp heeft gemaakt verwerkt worden in driedimensionale objecten die bij, met en om de dansers heen bewegen.

Credits

Dansers Aya Misaki en Richèl Wieles Choreografie en concept David Middendorp in samenwerking met de dansers Animatie en visualisatie Another Kind of Blue en Mathijs Brussaard – Dutch Tilt Studios Muziek Patrick Watson – The Great Escape Kostuums Cinderella’s Specialties Productie Lisa Boere Zakelijk leider Hans Brouwer

Blijf op de hoogte van nieuwe voorstellingen en meld je aan voor de nieuwsbrief

The Great Escape

Ieder mens heeft zijn eigen authentieke choreografie van handbewegingen waarmee hij zijn emoties tot uitdrukking brengt. Handen vertellen een verhaal, ze geven mensen ruimte of hou

Date:

NL