oktober 15, 2020

David Middendorp tilt visuele mogelijk­heden naar hoger plan

Ook theaterrecensent Annette Embrechts (Theaterkrant) is enthousiast over de eerste versie van HandsON!

“Choreograaf David Middendorp, altijd al zeer bedreven in de combinatie van dans met cameravoering, filmprojectie en innovatieve techniek, tilt voor zijn Virtuele Residentie de visuele mogelijkheden naar een hoger plan. Voor zijn eerste proeve van HandsON moet je wel even uitvogelen hoe je een smartphone in de VR-modus krijgt zodat je door een VR-bril ook daadwerkelijk 360o  in de rondte kunt kijken. Dat vereist enige kennis van moderne techniek. Maar wanneer dat eenmaal lukt maak je een tien minuten durende duikvlucht in een fantasie met duizend-en-één handen.

Kronkelende bomen, vliegende vissen, kruipende olievlekken, alles is opgebouwd uit grijpgrage vingers, van groot tot klein. Ze rijzen uit alle hoeken en gaten op, als in een gretig universum waar de mens speelbal is geworden van zijn eigen gretige grijpers, een minuscuul figuurtje dat zo fijn geknepen kan worden. Twee dansers proberen hun weg te vinden in dit duistere visioen van handen. Soms is het even zoeken waar ze zich bevinden, nu eens op een vliegende handpalm in de lucht, dan weer in een moeras van vingervlekken. Het aanknippen van een zaklantaarn om het gekrioel bij te lichten is nog niet gelukt. Maar intrigerend blijft deze dansende nachtmerrie op scheurende gitaren even goed. Een beloftevol onderzoek.”

Theaterkrant 14 oktober 2020 door: Annette Embrechts

Social share

Meer nieuws

“Handen liegen niet. Het onder­bewustzijn spreekt altijd mee.”

Donald Trump Wie de politieke invloed van handmotoriek analyseert, kan niet om de huidige Amerikaanse president heen. Middendorp: ‘Hij entertaint echt met zijn lichaamstaal. Met

Blijf op de hoogte van nieuwe voorstellingen en meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =

NL