Performances - Another Kind of Blue

Talentshows

De finale van America's Got Talent & halve finale van Britain's Got Talent
Choreografieën
David Middendorp
Dansers
Madeline Harms, Cocchiara, Violet Broersma, Antinono Milazzo, Rachel Kivlighan en Nick Mishou
Video-animaties
Dutch Tilt Studios en Suitup Studio

Medio 2014 kreeg David Middendorp een telefoontje van het televisieprogramma America’s Got Talent met de vraag of hij een adaptatie van zijn choreografie Blue Journey in het programma wilde laten zien. De organisatie had de choreografie gezien op YouTube en was onder de indruk van de originaliteit en de combinatie van technologie en dans.

Middendorp besloot er voor te gaan, paste de choreografie aan en sloeg de handen in één met de Amerikaanse dansers Rachel Kivlighan en Nick Mishou. Het duo schopte het tot de finales. Hiermee bemachtigde Middendorp een plek in de live tournee, een jaar later, van het programma America’s Got Talent Live!: The All-Stars Tour. De show trok in 2015 langs 38 theaters in Amerika en leverde Middendorp naast een artistieke uitdaging veel media aandacht op. Het filmpje van de kwartfinales is inmiddels 1.3 miljoen keer bekeken.

Na de succesvolle deelname aan het Amerikaanse programma America’s Got Talent, besloot Middendorp in 2016 deel te nemen aan de Britse versie van het programma Britain’s Got Talent.

Ook hier bleek de choreografie van Middendorp grote indruk te maken op de jury. Na de eerste auditie kregen de dansers en Middendorp een staande ovatie met het commentaar van jurylid Simon Cowell “That was stunning. You are a genius, you guys are fantastic”.

Wanneer Cowell vraagt aan de dansers waarom ze aan het programma deelnemen reageert danser Antonino Milazzo met de betekenisvolle woorden “om onderdeel te worden van de geschiedenis van Britain’s Got Talent”. Daarin is het gezelschap ruimschoots geslaagd.

Bekijk het optreden van Britain's Got Talent halve finale
Video afspelen
Bekijk het gastoptreden in America's Got Talent
Video afspelen
Credits

Choreografieën David Middendorp Dansers Madeline Harms, Cocchiara, Violet Broersma, Antinono Milazzo, Rachel Kivlighan en Nick Mishou. Video animaties Dutch Tilt Studios en Suitup Studio

Talentshows

Performances – Another Kind of Blue Talentshows De finale van America’s Got Talent & halve finale van Britain’s Got Talent Choreografieën David Middendorp Da

Date:

NL