Een verbluffende samenvloeiing van schitterende projecties, drones en muziek

Blue Technology

Blue Journey, Facemachine, Flyland in a Room, Newton’s Duet
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productie
Sanne van der Velde en Ben van Overbeek
Speciale dank aan
ArtEZ Dans, Korzo producties, Introdans, Holland Dance, Oerol, Theater de Veste, TU Delft, De Dutch Don’t Dance Division, Suitup Studio, Nonamics Holding B.V., George Visser Productions, CJP, de Acteerstudio, Martine van Dijk, Ard van Rijn, Ben van Overbeek, Philip Taylor, Menno van der Meer, Linda Ammerlaan, Marieke van Veldhuizen en Rutger Gernandt

"Newton’s Duet geeft me het gevoel dat ik me in een andere, buitenaardse wereld bevind, waarin de drones de buitenaardse wezens zijn. Lange tijd wordt het podium enkel verlicht door de lichtjes in de drones. Dit draagt bij aan een mysterieuze sfeer."

Je valt, maar opeens besef je dat je vliegt. Je kijkt naar jezelf, en ziet dat je deels mens, deels machine bent. Langzaam bekruipt je het gevoel dat je alle controle aan het verliezen bent en je vraagt je af of je de machine wel die macht moet geven. Neemt de technologie het van je over en zo ja, wil je dat wel? Technologie maakt ons steeds sneller, sterker, mooier en slimmer, maar kunnen wij wel omgaan met dit nieuwe krachtveld?

In Blue Technology maakt choreograaf David Middendorp opnieuw gebruik van de nieuwste technologieën en laat hij dans en techniek op magische wijze versmelten. Hij dompelt je onder in het spanningsveld tussen de mens en zijn moderne omgeving. 

Blue Technology bestaat uit vier verschillende choreografieën, die ieder op hun eigen manier deze relatie tussen mens en techniek onder de loep nemen. Het is een dansvoorstelling vol spanning en fantasie, met een vleugje humor en een verbluffende samenvloeiing van schitterende projecties, drones en muziek van onder meer Radiohead. Kortom, een stuk dat niet in een hokje te plaatsen valt!

"In Flyland 2 is de mogelijkheid om te vliegen een helder thema. Het koppel wordt vluchtig als gas, vliegt mee op de vleugels van een vogel, valt en verdwijnt tussen de wolken."

Blue Journey - Kim Vos Fotografie

"Facemachine is humoristisch. Op het toneel camera's die de verrichtingen en de gezichten van de acht dansers projecteren. Selfies: en face en en profil. Vermakelijk!"

Credits

Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp in samenwerking met de dansers Zakelijk leider Hans Brouwer Productie Sanne van der Velde en Ben van Overbeek

Speciale dank aan
ArtEZ Dans, Korzo producties, Introdans, Holland Dance, Oerol, Theater de Veste, TU Delft, De Dutch Don’t Dance Division, Suitup Studio, Nonamics Holding B.V., George Visser Productions, CJP, de Acteerstudio, Martine van Dijk, Ard van Rijn, Ben van Overbeek, Philip Taylor, Menno van der Meer, Linda Ammerlaan, Marieke van Veldhuizen en Rutger Gernandt

Choreografieën

Blue Technology

Een verbluffende samenvloeiing van schitterende projecties, drones en muziek Blue Journey, Facemachine, Flyland in a Room, Newton’s Duet Artistiek leider David Middendorp Choreog

Date:

NL