Een unieke ervaring in virtual reality

HandsON

Dompelt je onder in een magische wereld van handen en dans
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp
Zakelijk leider
Hans Brouwer
Productieleider
Lisa Boere
Dansers
Gijs Hanegraaf en Richèl Wieles, Ana Sofia Meireles (stagiaire) en Evelyn Hutchings (stagiaire)
Marketing & Publiciteit
Dieke van der Spek en Leonie Poot
Technisch producent
Stefan Bandalac
Co-productie
Nederlandse Dansdagen Digitaal

De nieuwste productie van Another Kind of Blue is een unieke belevenis in virtual reality. Gefascineerd door de handgebaren van de wereldleiders van nu heeft choreograaf David Middendorp ‘handchoreografieën’ gemaakt die de basis vormen van deze nieuwe voorstelling.

In een wervelend samenspel van dansers en handen wordt een nieuwe surrealistische wereld gecreëerd die je verbeelding te boven gaat. Een magisch-komische wereld die je kunt bekijken en ondergaan en die volledig wordt vormgegeven door sculpturen van handen.

HandsON is in de eerste plaats een onderzoek naar de diepere drijfveren van de mensen die ons leiden en borduurt daarbij voort op de voorstelling Wereldleiders. En meer dan in eerdere choreografieën gaat Middendorp in HandsON op zoek naar de onderliggende lagen van de mens en beschouwt daarbij het non-verbale als weerspiegeling van het onderbewuste. Wat zeggen deze bewegingen over de gemoedstoestand van de leiders die ons besturen en hoe reageren de mensen die bestuurd worden daarop?

"Destoriënterend is ‘HandsON’ van David Middendorp, die een VR-choreografie maakte waarin de kijker tussen de dansers kan bewegen door een soort primordiaal landschap van handen. Handen als bomen, handen als eilandjes, handen als vogels. Het is soms een tikje griezelig en Middendorp demonstreert dat VR in deze tijden een welkome, realistische illusie kan bieden."

Bekijk de HandsON-trailer
Video afspelen
Download HandsON in de Steam Store

Ben je benieuwd naar HandsON en zou je deze voorstelling ook graag willen bekijken? Via de Steam Store kun je HandsON voor slechts € 7,39 aanschaffen.

Let op: je kunt HandsON alleen bekijken met een virtual reality-bril!

Credits

Artistiek leider David Middendorp Zakelijk leider Hans Brouwer Productieleider Lisa Boere Dansers Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles, Ana Sofia Meireles (stagiaire) en Evelyn Hutchings (stagiaire) Technisch producent Stefan Bandalac Marketing & Publiciteit Dieke van der Spek en Leonie Poot Kostuums Cindy Innemee – Cinderella’s Specialties Co-productie Nederlandse Dansdagen Digitaal

Social share

Actuele voorstellingen

Wave

Behind The Scenes

Blijf op de hoogte van nieuwe voorstellingen en meld je aan voor de nieuwsbrief

HandsON

Een unieke ervaring in virtual reality HandsON Dompelt je onder in een magische wereld van handen en dans Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp Zakelijk l

Date:

NL