Choreografie door David Middendorp

Wereldleiders

Een interessant samenspel tussen de danser en de wereldleider in zijn schaduw
Première
2020, Introdans
Choreografie
David Middendorp
Productie
Lisa Boere en Janette Krabbenborg
Technisch Producent
Stefan Bandalac
Dansers
Aymeric Aude en Ruben Ameling (Introdans)
Repetitor
Marlena Wolfe
Animatie & visualisatie
Dutch Tilt Studio en David Middendorp
Decor ontwerp
David Middendorp
Marketing en publiciteit
Dieke van der Spek en Leonie Poot
Kostuums
Ben Voorhaar – Karisma Costumes
Muziek
Bart Lybeert, Peter Geraedts en Asaf Advida – Bang Bang
Co-productie
Introdans

Speciaal voor de Introdans-voorstelling GEK GEZICHT heeft Middendorp een nieuw duet gemaakt: Wereldleiders.

Het idee voor deze choreografie ontstond met een fantasierijke gedachte: stel dat je een magische zaklamp hebt, die wanneer je hem op een kind schijnt een schaduw laat zien van wat het kind later zal worden. De schaduw laat je een bakker zien, een aandelenhandelaar, een psycholoog of misschien wel … een wereldleider. In deze choreografie zie je een live-interactie tussen twee dansers en de twee digitale wereldleiders in hun schaduw.

De ongeremde en eerlijke bewegingen van de dansers weerspiegelen het soms kinderlijke gedrag van de huidige wereldleiders en legt daarbij de diepere lagen van de mens bloot.

Gek Gezicht - Wereldleiders

"Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie Wereldleiders, die als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn."

Credits

Première 2020, Introdans Choreografie David Middendorp Productie Lisa Boere en Janette Krabbenborg Technisch producent Stefan Bandalac Dansers Aymeric Aude en Ruben Ameling (Introdans) Repetitor Marlena Wolfe Animatie / visualisatie Dutch Tilt Studio en David Middendorp Decorontwerp David Midendorp Marketing en publiciteit Dieke van der Spek en Leonie Poot Kostuums Ben Voorhaar – Karisma Costumes Muziek Bart Lybeert, Peter Geraedts en Asaf Advida – Bang Bang Co-productie Introdans

Wereldleiders

Choreografie door David Middendorp Een interessant samenspel tussen de danser en de wereldleider in zijn schaduw Première 2020, Introdans Choreografie David Middendorp Productie L

Date:

NL