Choreografie door David Middendorp

Newton’s Duet

Laat je meevoeren in een dynamisch duet tussen danser en drone
Artistiek leider
David Middendorp
Choreografie
David Middendorp in samenwerking met de dansers
Zakelijk leider
Berend Dikkers
Productie
Henricus Basien
Première
2015, Another Kind of Blue
Theatertechniek
Andre Goos
Drones hardware-ondersteuning
Luchtzinnig
Dansers
Davide Cocchiara en Christopher Havner
Marketing en publiciteit
Lindy Schutte
Kostuums
Ben Voorhaar – Karisma Costumes
Muziek
Genevieve Murphy en Joel Thurman – Drone Life

In Newton’s Duet staat de wisselwerking tussen mens en technologie centraal. Het is een choreografie die de lijn tussen de positieve en negatieve invloeden van technologie op mens en maatschappij verkent.

Dansers en drones nemen je mee in een betoverend dialoog die de symbiotische verhouding tussen mens en technologie op intrigerende wijze vertelt. Deze afwisseling tussen harmonie en confrontaties zorgt voor een spannend en dynamisch duet.

De verwijzing in de titel naar Isaac Newton is gebaseerd op de drie natuurwetten waarmee Newton de beweging en het evenwicht van krachten beschrijft. Deze natuurwetten maken van hem één van de grondleggers van de klassieke mechanica.

De grote technologische innovaties die nu centraal staan in de ethische discussie over technologie bouwen in zekere mate voort op het werk van Newton en vormen daarmee een interessant vertrekpunt voor deze haast futuristische choreografie.

Newton's Duet
Video afspelen

"Oorlogvoeren met drones, foto’s maken met drones, maar de op afstand bestuurbare minivliegtuigjes hebben nu ook een artistieke toepassing. Choreograaf David Middendorp van het dansgezelschap Another Kind of Blue heeft als eerste ter wereld een ballet geschreven voor een danser met een drone."

Credits

Première 2015, Another Kind of Blue Zakelijk leiding Berend Dikkers Projectmanagement Henricus Basien Dansers Davide Cocchiara en Christopher Havner Hardware-ondersteuning drones Luchtzinning Theatertechniek Andre Goos Marketing en publiciteit Lindy Schutte Kostuums Ben Voorhaar – Karisma Costumes Muziek Genevieve Murphy en Joel Thurman – Drone Life

Newton’s Duet

Choreografie door David Middendorp Laat je meevoeren in een dynamisch duet tussen danser en drone Artistiek leider David Middendorp Choreografie David Middendorp in samenwerking me

Date:

NL